Vinge, Frederikssund

Bofællesskabet Vingefanget

Bæredygtigt bofællesskab med plads til børn – tæt på fjord og natur. Få mere tid til famillien og til dig selv. Nyd fællesskabet, dyrk grøntsager, leg med dyrerne eller deltag i en af de mange andre aktiviteter.

Både Leje og Andel

Boliger fra 25 kvm til 150 kvm

30 lejligheder er allerede reserveret!

En moderne livsstil

Velkommen til Vingefanget

Vi er et aldersblandet bofællesskab med plads til børn i alle aldre. Vi har fokus på bæredygtighed, socialt engagement og fælleskab på tværs.

 

 

 

Du behøver aldrig at kede dig i et bofællesskab. “Du skal blot gå ned i fælleshuset og så er den aften anbragt” som Leif Panduro sagde.

Vi bor i Vingefanget fordi vi ønsker fællesskabet – vi er der for hinanden, både når børnene skal passes, huset skal males eller der blot er brug for kop kaffe. Samtidigt værner vi også om privatlivet – det er altid ok at trække sig tilbage. Vi tror på mangfoldighed og rummelighed – der skal være plads til alle.

Sammen med Vinge foreningen driver vi Dueslaget – et tidligere husmandssted og vores nabo. Her kan vi have husdyr og dyrke jorden. Vi er også tæt knyttet til Vinge Fritid som har et hav af aktiviteter: vinterbadning, løb, funktioneltræning, yoga, bogklub og brætspilscafe for blot at nævne nogle få.

Afspil video
Få mere tid til dig og din familie

Livs
Kvalitet

Far til 3 udtaler: ”Det første lange stykke tid kunne vi slet ikke få armene ned over, at vi kunne sidde og drikke kaffe sammen i eftermiddagstimerne efter arbejde, mens børnene rendte ude og legede, og madgruppen klargjorde fællesspisningen(Bofællesskaber fra 1970 til 2020)

Et af de klareste mønstre i lykkeforskningen er vigtigheden af vores sociale relationer. Hvad enten vi ser på de globale, nationale, eller lokale datasæt, så er styrken af vores fællesskab en afgørende faktor for det gode liv. (Center for lykkeforskning)

Fællesskabet styrker både din fysiske og mentale sundhed. (Bente Klarlund, sundhedsforsker)

Fællesspisning

Mulighed for at spise sammen 2 til 7 dage om ugen efter behov.

Fitness

Løb, vinterbadning eller yoga er bare sjovere sammen med andre.

Kontorfællesskab

Mulighed for hjemmearbejde

Dyrehold og nyttehave

I Dueslaget har vi stald til hest, høns og får - og 2 hektar jord til dyrkning

Legeplads

Både ude og indedørs legepladser til små og store børn

Traditioner

Halloween, Sankt Hans og Påske - vi fejrer dem alle.

Værksteder

Cykelværksted, systue og snedkeri

Gæsteværelser

Vi har altid plads til svigermor eller bedstefar

Kira er opvokset i bofællesskab og fortæller: “Jeg elskede at bo i bofællesskab som lille. Jeg er enebarn og boede alene med min mor, men som barn i et bofællesskab var det som om, at vi var søskende alle sammen. Det var altid nemt at finde nogen at lege med, og vi havde en stor legeplads, en lille skov og en å, hvor vi kunne slippe fantasien løs. Vi lavede tit pyjamasparty i fælleshuset, satte teater op for de voksne efter maden, eller legede dåseskjul alle børnene sammen – store som små. Som voksen savner jeg lidt at bo i et fællesskab som det, og kunne sagtens finde på det, hvis jeg selv får børn.”

Kvalitetstid - altid

Dine børn vil elske det

Fremtidens by med fokus på fællesskab og natur

Vinge

Bæredygtig by, designet til at være et rart sted for mennesker. Naturen er integreret i bybilledet. S-toget ligger midt i byen og der er kun 5 min. til Frederiksund. Fjord og badestrand ligger 3 km fra Vinge. Ved stationen kommer der en Netto (2022) og første daginstitution kommer i 2024 – indtil da tilbyder vi en dagplejeordning. Der er planlagt en skole – indtil da, er der skolebus til Ådalsskolen i Frederikssund (eller en tur på ca. 3 km på cyckelstien)

Bærebo giver garanti for success

Vingefanget er bygget på Bærebo modellen. De har erfaringer fra en lang række af bofællesskaber og økosamfund og hjælper os med sikker hånd igennem processen.

Kontakt os

Ring eller skriv til os hvis du har spørgsmål